top of page

ONZE ACTIVITEITEN

 

Wij bieden een gevarieerd programma aan van creatieve en ontspannende activiteiten in Het huis aan de Schelde. Door deze diverse activiteiten aan te bieden, creëren we een stimulerende en ondersteunende omgeving waar mensen zich kunnen ontspannen, hun creativiteit kunnen uiten en verbinding kunnen maken met anderen. Dit draagt bij aan het bevorderen van het algehele welzijn en de levenskwaliteit van degenen die kanker bestrijden en/of hun naasten. 

Deze activiteiten gaan door in groep maar we bieden ook individuele activiteiten aan die meer focussen op je persoonlijk welzijn en zorg.

 

Alle activiteiten zijn helemaal afgestemd op jouw mogelijkheden en noden. Het is belangrijk om te luisteren naar het lichaam en activiteiten te kiezen die comfortabel aanvoelen. Overleg ook altijd met een zorgverlener voordat je aan een nieuw trainingsprogramma begint, vooral tijdens de behandeling van kanker.

Scroll en ontdek een greep uit onze activiteiten.

Image by Jason Leung

​INDIVIDUELE ACTIVITEITEN​

 

Verliesbegeleiding met coach Leen:

Onderga je grote veranderingen op verschillende vlakken, zowel lichamelijk, mentaal, als sociaal,…? Worstel je met het gevoel dat je niet meer bent wie je was? Voel je je niet begrepen door je omgeving? Begrijp je jezelf niet meer? Heb je afscheid moeten nemen van het leven zoals je het graag had gewild? Bij Leen van www.liefenleen.be kan je terecht voor individuele verliesbegeleiding.​ Voor een babbel die net iets dieper gaat. Lees HIER meer. 

 

Stressbegeleiding met coach Linda:

Linda van www.vrijvanstress.be is een vaste anker van Het Huis aan de Schelde en helpt jou komaf maken met wat jou stress geeft. Zij is regelmatig bij ons te gast en begeleidt mensen met en na een kankerdiagnose. Zij helpt jou  angsten, verdriet en andere verstorende of ‘negatieve’ emoties los te laten zodat ze jou niet langer belemmeren. Lees HIER meer.

 

Haartooi:

Het verlies van je haar bij een chemobehandeling, kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen. Wij helpen jou dit vertrouwen te herstellen en brengen je in contact met de juiste mensen die jou niet alleen helpen met de perfecte pruik maar je ook leren hoe je deze moet onderhouden en hoe je jouw hoofdhuid kan verzorgen. ​

 

Zorgmassage:

Wist je dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat zachte massages meerdere gezondheidsvoordelen bieden? Klachten zoals pijn, angst, vermoeidheid, depressie en misselijkheid kunnen verminderen. Een welkom geschenk tijdens een moeilijke periode. De zorgmassages zijn volledig aangepast aan je noden. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met eventuele littekens, een oedeem of stoma.

Individuele activiteiten kan je inboeken door een mailtje naar ons te sturen. Aarzel niet om ons te contacteren via hethuisaandeschelde@gmail.com

IK BEN ER NOG NIET MAAR IK BEN VERDER DAN IK GISTEREN WAS

GROEPSACTIVITEITEN

Wandelen:

de meest eenvoudige en effectieve manier om in beweging te blijven. Het verkennen van de natuur en het maken van wandelingen kan therapeutisch zijn en bijdragen aan fysieke activiteit, ontspanning en je welzijn.

Yoga:

Yoga kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verbeteren van flexibiliteit en kracht. De sessies zijn aangepast met bevatten yoga-oefeningen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met en na een kankerdiagnose. 

 

Zwemmen:

Zwemmen is een zachte vorm van lichaamsbeweging die de gewrichten ontlast en de spieren versterkt. Het kan ook verfrissend en ontspannend zijn.

 

Tai Chi:

Deze traditionele Chinese bewegingsvorm combineert langzame, vloeiende bewegingen met diepe ademhaling. Het kan je helpen bij het verbeteren van je balans en coördinatie én helpt je te ontspannen.

Zijdeschilderen:

Een creatieve activiteit waarbij we samen zijden stoffen beschilderen met verschillende kleuren en ontwerpen. Laat je creativiteit helemaal los en vergeet even alle bezorgdheden. 

 

Bloemschikken:

Het creëren van bloemstukken en arrangementen kan niet alleen esthetisch bevredigend zijn, maar ook een gevoel van rust en verbondenheid met de natuur bevorderen.

Kaartspelen:

Kaartspelen zijn een leuke en interactieve manier om tijd door te brengen, sociale banden te versterken en cognitieve vaardigheden te behouden.

 

Lezen:

Kom naar ons huis en lees op je gemak een boek. Het lezen van verhalen en gedichten kan een bron van inspiratie, troost en ontspanning zijn, en kan ook leiden tot boeiende gesprekken en discussies. De deuren van ons huis staan open. Er is naast koffie rust en altijd een luisterend oor moest je daar behoefte aan hebben. 

Voordrachten:

Het luisteren naar voordrachten en presentaties is niet alleen informatief maar biedt je ook nieuwe inzichten en draagt bij aan verbondenheid met anderen. Leer van lotgenoten of ervaringsdeskundigen. Beleef een moment samen, leer, ontdek... Je hoeft de strijd niet alleen aan te gaan. We nodigen artsen uit, voedingsdeskundigen, lotgenoten enz.... 

 

Evenementen:

Door speciale evenementen en bijeenkomsten te organiseren, willen we een gevoel van gemeenschap en verbondenheid bevorderen, en zorgen voor plezier en afleiding voor iedereen die deelneemt. 

Neem een kijkje in onze kalender en ontdek wanneer welke groepsactiviteit plaatsvindt. 

bottom of page