top of page
Image by Jack B
Logo_wit_HADS.png

psychosociale BEGELEIDING
MET LINDA MYS

OMGAAN MET STRESS

Wanneer je ‘kanker’ als diagnose krijgt, gaat – bij wijze van spreken – het licht uit. Je hebt het gevoel dat je wereld instort. Je brein registreert meteen ‘gevaar’ en brengt je in overlevingsmodus.

 

Je kan nauwelijks bekomen van deze ‘diagnoseshock’, want in je hoofd draaien je gedachten in cirkels en in je lichaam knagen gevoelens van angst en onzekerheid. Je kan of durft er nauwelijks met iemand over spreken.

Later kan een luisterend oor of een open gesprek voor wat opluchting zorgen. Maar de emotionele pijn wordt er niet door opgelost.

Het slecht gevoel houdt aan en wordt als ‘negatief’ ervaren. Je wilt er vanaf en dus ben je geneigd het weg te duwen, het te onderdrukken of te bestrijden. Je wilt het zó graag loslaten. Maar hoe meer je je best doet om er vanaf te komen, hoe groter en sterker het lijkt te worden.

Je mag stoppen met tegen de stroom op te roeien en jezelf het gemak gunnen om stroomafwaarts te drijven.

 Linda van www.vrijvanstress.be is een vaste anker van Het Huis aan de Schelde en helpt jou komaf maken met wat jou stress geeft. Zij zal regelmatig bij ons te gast zijn en mensen met en na een kankerdiagnose begeleiden. 

Onze begeleiding is op maat en kortdurend (gemiddeld 5 à 10 gesprekken, met een maximum van 12). Eén sessie kost €15,00, met uitzondering van het gratis intakegesprek.

We werken steeds op afspraak.
Je kunt ook mailen naar hethuisaandeschelde@gmail.com  of bellen naar 0475952618

Als een andere vorm van begeleiding of intensievere begeleiding nodig blijkt, werken we samen aan een doorverwijzing.

We zijn discreet en gebonden aan het beroepsgeheim.

Het huis aan de Schelde beschikt over twee ervaren begeleiders:

LINDAMYS.jpg

OVER LINDA

"Mijn naam is Linda.

‘Transformatiefacilitator’ is de benaming die best de lading dekt van wat ik doe. Dit wil eigenlijk zeggen dat ik jou begeleid om je te bevrijden van angsten, verdriet en andere verstorende of ‘negatieve’ emoties. Ik help jou om deze gevoelens – en de onderliggende overtuigingen die ze veroorzaken – los te laten en om te zetten, zodat ze jou niet langer belemmeren."

bottom of page